Bachbloesem Cursus

Bachbloesem Cursus Gelderland

Deel 2 van de cursus Bachbloesems


Leer op een professionele manier werken met de 38 Bachbloesems van Dr. Bach. Deze vervolgcursus is geschikt voor ( aankomend) therapeuten die bachbloesemconsulten willen aanbieden in eigen praktijk. In deze cursus krijg je uitgebreide informatie over de bachbloesems en leer je de subtiele verschillen van ogenschijnlijk soortgelijke bloesemwerkingen. Je leert hoe je  een  sessie opbouwt en een bloesem samenstelt voor  een cliënt. Na de cursus ben je in  staat professionele sessies te geven volgens de visie van dr. Bach.


Voor deze cursus dien je deel 1 gevolgd te hebben bij Etty van der Graaf. Heb je al basiskennis van bachbloesems en hun werking en zoek je verdieping, neem dan contact op  om de mogelijkheden van direct instromen te bespreken.


Materiaal pakket

In deze cursus deel 2 ontvang je:

* Werkboek Bachbloesems deel 2

* Uitgebreid overzicht werking bachbloesems

* Notitieboek Hayleys t.w.v. €12,50

* 2 pipetflesjes 30 ml bronwater als basis voor de eigen gemaakte remedies

* Advies kaart ( snel de juiste remedie vinden)

* Vragenlijst voor een consult ( te gebruiken in het  vragengesprek met een cliënt)

* Certificaat


In de cursus maak je gebruik van complete bach bloesem sets. Het is mogelijk in of na de cursus (een set) bachbloesems aan te schaffen. Onder de naam Hayleys heb ik een kleine startersset ontwikkeld voor€ 140 ( + 5 euro korting voor cursisten),- zodat je gelijk aan de slag kan met dit fantastische systeem.

 

Inhoud van de cursus per dagdeel


Dagdeel 1:

*  Inleiding en voorstellen

*  Uitgebreide lesstof van 14 remedies ( Angst, Onzekerheid, Eenzaamheid)

*  Oefeningen werkboek over de verschillende remedies

*  Praktijkvoorbeelden bespreken

*  Bachbloesems en lichamelijke klachten

*  Karakterremedies en Stemmingsremedies

*  Vragenronde

*  Afsluiting

 

Dagdeel 2:

*  Inleiding  & Huiswerk bespreken

*  Uitgebreide lesstof van 12 remedies ( Overgevoeligheid, Wanhoop)

*  Oefeningen werkboek over de verschillende remedies

*  Praktijkvoorbeelden bespreken

*  Vragenronde

*  Afsluiting


Dagdeel 3:

*  Inleiding  & Huiswerk bespreken

*  Uitgebreide lesstof van 12 remedies (Overbezorgdheid , Onvoldoende belangstelling hier en nu )

*  Oefeningen werkboek over de verschillende remedies

*  Praktijkvoorbeelden bespreken

*  Een consult opbouwen, hoe kies je de juiste remedies met een professionele vragenlijst?

*  Toets

*  Vragenronde

*  Afsluiting


De kosten van de cursus zijn € 375,- , inclusief materialen

Een cursus is doorgaans van 13.00 uur tot 16.00 uur. 

Ik probeer de cursus op een dusdanige manier te geven dat het rationeel ook te bevatten is. Nuchterheid staat voorop! Uiteraard staat er voldoende koffie, thee en water klaar.


Tip: Deel 1 en 2 worden vaak ook als aaneengesloten cursus aangeboden. Je ontvangt dan 30 euro korting op het totale cursusgeld en volgt de cursus met een vaste groep. Ook is er meer ruimte voor het bespreken van huiswerk omdat in les twee al opdrachten besproken kunnen worden, anders dan bij een aparte groep voor deel 2 waarin dat de eerste les is


Klik hier om cursusdata te bekijken en om in te schrijven.


De oorsprong van Bach Bloesems

Dr. Edward Bach was een gerenommeerde Engelse homeopaat en bacterioloog die in de jaren "30 een manier vond om de mens te helpen. Hij ontwikkelde een complete lijn van 38 bloesem remedies die ons kunnen helpen de positieve kanten van onszelf te vinden.


In 1930 verliet hij zijn eigen praktijk om op zoek te gaan naar een natuurlijk product dat de mens zelf kon helpen in plaats van de ziekte te bestrijden.


Dr. Bach was ervan overtuigd dat de geestelijke toestand van de mens een belangrijke rol speelt in het gezond blijven en in het herstel van een ziekte. Hij wilde een middel ontdekken dat de oorzaak aanpakt, in plaats van het gevolg.

Nadat Dr. Bach 38 verschillende negatieve gemoedstoestanden had benoemd en hij jarenlang het platteland had verkend, slaagde hij erin 38 bloesems te vinden voor iedere verschillende negatieve gemoedstoestand


Docente:
Etty van der Graaf

Etty van der Graaf werkt als paragnoste en medium in haar eigen praktijk en begeleid mensen in hun spirituele ontwikkeling. 
Op een nuchtere en concrete manier zet ze haar spirituele vermogens in om mensen wegwijs te maken en meer in contact te brengen met hun eigen gevoel. Door de bevestiging te krijgen in een reading dat de eigen intuïtie klopt, of door skills te ontwikkelen zelf meer in contact te komen met je eigen zesde zintuig, krijg je meer zelfvertrouwen en verbinding met jouw gevoel en verdwijnt de twijfel of je het allemaal wel goed ziet.

Kosten workshop: € 375,-
Locatie : Westendorp Gelderland

Contact

info @ spirituele-cursussen-gelderland.nl

Tel.: +316-44367742