Over SCG

Over Spirituele Cursussen Gelderland

Initiatiefneemster van SCG is Etty van der Graaf. Zij werkt als paragnoste en medium in Westendorp, bij Doetinchem. Via deze website heeft u een duidelijk overzicht van de cursussen in de praktijk en blijft u op de hoogte van nieuwe trainingen, workshops, spirituele dagen en gastworkshops.


Etty over haarzelf:


Mijn naam is Etty van der Graaf, geboren in Amsterdam en nu woon ik in het mooie buitengebied van Westendorp Gelderland. Enkele jaren geleden maakte ik de keuze mijn naam te verbinden aan het prachtige beroep: Paragnoste. Ik probeer dit werk dicht bij mijzelf te houden, ik zie het als een benaming voor een coach die over jouw schouder mee kan kijken naar jouw levenspad. Voor dat meekijken gebruik ik helderziende waarnemingen en gevoelens die ik binnenkrijg tijdens een gesprek. Dit alles met een zeer nuchtere insteek en zonder om de zaken heen te draaien.

Terwijl ik mij verdiepte in de paranormale wereld heb ik de PABO in Amsterdam afgerond. In mijn laatste jaar heb ik meegedaan aan "Het Zesde Zintuig", waar ik in de finale tweede ben geworden. Na het ontvangen van mijn diploma heb ik de keuze gemaakt mij fulltime te richten op mijn werk binnen het paranormale.  Werken met kinderen vind ik een van de mooiste dingen om te doen, maar voor nu ervaar ik het als mijn taak en geschenk met mijn paranormale gave mensen te begeleiden en inzicht te geven.


Al van jongs af aan voelde ik dingen goed aan. Ik wist bijvoorbeeld van bepaalde gebeurtenissen van tevoren al dat deze zouden gebeuren of kreeg bij het ontmoeten van nieuwe mensen beelden en gevoelens door over die persoon . In het begin bestempelde ik dit als een goed voorgevoel. Daarnaast groeide ik op in een hervormd christelijk gezin, waar het paranormale niet bespreekbaar was zonder een oordeel vanuit de kerk, dus ruimte om te ontwikkelen was er niet. In die tijd deed ik verder weinig met alle indrukken die ik doorkreeg en hield mij bezig met school en later mijn opleiding, zoals veel leeftijdsgenoten deden.


Toen kwam het punt dat ik 'per ongeluk' in contact kwam met tarotkaarten. Het was voor mijzelf verbazingwekkend hoe concreet de duidingen waren vanaf het eerste moment. Ik oefende veel op mensen in mijn kennissenkring en uiteraard ook op mijzelf. In plaats van de kaarten uit het hoofd te leren kwamen er allemaal gevoelens en beelden binnen bij het leggen van de kaarten. De kaarten werden een hulpmiddel mijn gave te gebruiken.

Met het ontwikkelen van het intuïtief tarotleggen is mijn hele spirituele en paranormale ontwikkeling in gang gezet en begon ik meer dingen te zien, te horen en te voelen. Dit was voor mij zo'n openbaring en ook herkenning, dat ik al snel de keuze maakte mij verder te verdiepen in het paranormale.


Van het een kwam het ander en dit heeft uiteindelijk geleid tot mijn eigen praktijk. Ik ben jaren geleden begonnen in regio Den Haag en heb in 2012 de sprong gewaagd met mijn man en 2 katten naar het oosten van het land te verhuizen. Ik merk dat de rust en mentaliteit van de omgeving mijn spirituele en paranormale groei op een gezonde manier stimuleert.


In de praktijk bied ik zowel persoonlijke sessies aan als workshops en cursussen. Deze combinatie biedt mij veel voldoening, via sessies mag ik mensen het pad wijzen en via cursussen leer ik mensen zelf het pad te vinden. Sinds ik de keuze heb gemaakt te starten met mijn praktijk voel ik mij enorm bevestigd dat dit mijn weg is. Ik ervaar het elke dag weer als een cadeautje van boven dat ik mensen door middel van consulten en cursussen dichter bij hun gevoel mag zetten.


De keuze om mijn naam te verbinden aan het paranormale is een zeer bewuste keuze geweest. Het is immers een bijzondere wereld waar soms nog veel vooroordelen over zijn. Ondanks de twijfels in het begin voelde ik me gestuurd dat dit de manier is waarop ik mensen mag helpen. Ik werk vanuit de zuivere intentie mensen verder te helpen, een handvat aan te reiken voor de toekomst, dit op een nuchtere en praktijkgerichte manier.Meer weten over haar praktijk? www.ettyvandergraaf.nl